Spelen met getallen

De ontwikkeling van een educatieve diabetesgame

Het Máxima Medisch Centrum en de TU Eindhoven organiseren een symposium ter gelegenheid van de promotie van Anne Maas. Anne ontwikkelde de Eindhoven Diabetes Simulator en daaraan gekoppeld de diabetesgame SugarVita: een nieuwe ontwikkeling in de diabeteseducatie en een doorbraak voor diabetespatiënten om bewust gezonder te leven.

Als diabetes goed wordt behandeld kunnen klachten verminderen, kan de kwaliteit van leven worden verhoogd en het optreden van complicaties worden voorkomen of uitgesteld. Het effect van het eigen handelen van de patiënt hierop is groot, maar voor de patiënt lastig om te begrijpen. Het effect van voeding en bewegen op de suikerspiegel is pas na enkele uren merkbaar, voor de patiënt blijkt het moeilijk te zijn om daarop te anticiperen. De diabetesgame SugarVita is ontwikkeld om hier spelenderwijs verandering in te brengen.

Het symposium vindt plaats op woensdag 6 september 2017
Tijd: 13.00 – 14.30 uur
Plaats: Auditorium TU/e Campus Eindhoven, gebouw 1
Voor: huisartsen, praktijkondersteuners, internisten, diabetes verpleegkundigen, arts-assistenten, onderzoekers TU/e
Aanmelden: http://bit.ly/spelenmetgetallen

Het symposium behandelt huidige en toekomstige bijdragen van technologie naar (vroege) diagnose, behandeling, (zelf)zorg en preventie van diabetes. Een panel van deskundigen bespreekt de vooruitgang en hun visie op diabetes onderwijs, zorg en patient empowerment.

Het symposium wordt voorgezeten door prof. dr. Harm Haak (Máxima Medisch Centrum en MUMC+) en prof. dr. ir. Natal van Riel (TU/e en AMC).

Meer informatie over het symposium: https://www.tue.nl/universiteit/nieuws-en-pers/agenda/06-09-2017-symposium-spelen-met-getallen

Meer informatie over SugarVita: http://www.sugarvita.nl

Wellicht vindt u dit ook interessant

Plaats een reactie

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Patiëntvoorbeelden m.b.t. vergoeding

Voeg je koptekst hier toe

Vergoeding diabetesmiddelen

Apothekersinstructies:

Er zijn 2 soorten terugbetalingsregelingen:
* TBR: patiënt declareert online of per post of de apotheker declareert namens de patiënt online
** HEVO-Consult: patiënt betaalt kosten eerst zelf en stuurt declaratie naar HEVO-Consult