De diabetes type 1-community van Nederland

Vandaag lanceert het Diabetes Fonds diabetestype1.nl. Dé diabetes type 1-community van Nederland. Een centrale, onafhankelijke plek met betrouwbare informatie over diabetes type 1.

Op diabetestype1.nl worden onderzoeken naar nieuwe behandelingen en genezing van diabetes type 1 eerlijk in perspectief gezet. Mensen met diabetes type 1 en hun naasten kunnen er vragen stellen, onderling contact hebben en ervaringen delen.

Centrale plek

Het Diabetes Fonds peilde bij mensen met diabetes type 1 wat zij belangrijk vonden. Een van de dingen die zij noemden is een centrale plek voor betrouwbare informatie over diabetes type 1. Daarom is het Diabetes Fonds de diabetes type 1-community gestart. We bundelen op deze plek alle informatie over diabetes type 1.

Samen meer dan 1

We spreken met diverse partners om diabetestype1.nl tot een centrale plek te maken voor mensen met diabetes type 1 en hun naasten. Het moet een platform worden waaraan andere diabetesorganisaties, bedrijven en zorgverleners mee invulling geven. Met het doel het leven voor mensen met diabetes type 1 makkelijker te maken, onder het motto: samen zijn we meer dan 1.

Welkom in de community

Maak je samen met ons de diabetes type 1-community tot een succes? Maak dan een account aan op diabetestype1.nl. Op basis van je interesses ontvang je twee wekelijks een update met nieuws, onderzoeken en relevante gesprekken.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Plaats een reactie

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Patiëntvoorbeelden m.b.t. vergoeding

Voeg je koptekst hier toe

Vergoeding diabetesmiddelen

Apothekersinstructies:

Er zijn 2 soorten terugbetalingsregelingen:
* TBR: patiënt declareert online of per post of de apotheker declareert namens de patiënt online
** HEVO-Consult: patiënt betaalt kosten eerst zelf en stuurt declaratie naar HEVO-Consult