Lancering kennisplatform voor de 1e en 2e lijn: Diabetesgeneeskunde.nl

Maastricht, 20 april 2017

Koepelorganisaties in de diabeteszorg slaan handen ineen

De koepelorganisaties NIV-Diabeteskamer, NVDO en DiHAG hebben met ondersteuning van Olio Educatie het initiatief genomen om een onafhankelijk kennisplatform voor de diabeteszorg te ontwikkelen. Diabetesgeneeskunde.nl richt zich op artsen en onderzoekers in de 1e en 2e lijn. Het platform wordt gelanceerd tijdens de Internistendagen 2017 in Maastricht.

Diabetesgeneeskunde.nl verzamelt het laatste nieuws, zorgt voor verdieping én opinie. Korte video’s en samenvattingen geven de laatste inzichten over de diagnostiek en behandeling van type 1 en en type 2 diabetes. Diabetesgeneeskunde.nl brengt de resultaten van veelbelovend Nederlands onderzoek.

Het bieden van hoogwaardige en onafhankelijke informatie is het uitgangspunt van de initiatiefnemers. Betrokkenheid van de redactieraad bestaande uit artsen met ieder hun eigen achtergrond en expertise waarborgen deze doelstelling. Ook de samenwerking met de NIV-Diabeteskamer, NVDO en DiHAG draagt hier aan bij. Ook is de NDF betrokken als netwerkpartner.

Samenstelling van de redactieraad:

  • Dr. Erik Serné, internist-vasculair geneeskundige VUmc Amsterdam
  • Prof. dr. Guy Rutten, oud-huisarts, hoogleraar Diabetologie Julius Centrum
  • Prof. dr. Joost Hoektra, internist/scientific officer Science CRO Julius Clinical
  • Dr. Jan Westerink, internist-vasculair geneeskundige UMC Utrecht
  • Dr. Bert Jan Potter van Loon, internist-nefroloog OLVG Amsterdam

Om de continuïteit van Diabetesgeneeskunde.nl te waarborgen bestaat de mogelijkheid voor healthcare bedrijven het kennisplatform te sponsoren in de vorm van een unrestricted educational grant.

Erik Serné over het unieke kennisplatform: “De komende tijd werken wij als redactie intensief aan de ontwikkeling van content. Ook nodigen wij alle artsen en onderzoekers in Nederland van harte uit om relevante updates of interessante opiniestukken in te sturen. Zodat we binnen een jaar of drie ervoor kunnen zorgen dat Diabetesgeneeskunde.nl hét kennisplatform is voor én door de diabetesprofessional.”

Guy Rutten over de wisselwerking tussen 1e- en 2e-lijn: “Kennis over diabetes is onder huisartsen toegenomen, maar zij delegeren steeds meer de diabeteszorg en verliezen zicht op relevante ontwikkelingen. Alleen de NHG-Standaard volgen is onvoldoende. Anderzijds is het voor internisten nuttig op de hoogte te zijn van ontwikkelingen binnen de 1e-lijn. Daarom is het kennisplatform Diabetesgeneeskunde.nl een belangrijk instrument om huisartsen en internisten verder te laten kijken dan het domein van de eigen beroepsgroep. Zo tillen we de diabeteszorg samen naar een nog hoger niveau.”

Diabetesgeneeskunde.nl wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van Novo Nordisk, Astra Zeneca, Boehringer Ingelheim, Lilly en Sanofi. Contractueel is vastgelegd dat sponsors op geen enkele wijze invloed hebben op de samenstelling en content van het kennisplatform. De onafhankelijkheid van het platform en de content wordt gewaarborgd door de redactieraad.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ga voor meer informatie naar www.diabetesgeneeskunde.nl
Of neem contact op met Cathelijne Geervliet-Verhoeven van Olio Educatie via 06-14 30 58 74 of cathelijne@olio.nl

Wellicht vindt u dit ook interessant

Plaats een reactie

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Patiëntvoorbeelden m.b.t. vergoeding

Voeg je koptekst hier toe

Vergoeding diabetesmiddelen

Apothekersinstructies:

Er zijn 2 soorten terugbetalingsregelingen:
* TBR: patiënt declareert online of per post of de apotheker declareert namens de patiënt online
** HEVO-Consult: patiënt betaalt kosten eerst zelf en stuurt declaratie naar HEVO-Consult