Aanbevelingen voor interpretatie van CGM data

Verbeteringen in de nauwkeurigheid van glucosesensoren, gebruiksgemak en een uitbreiding van de vergoeding hebben geleid tot een toenemend gebruik van continue glucose monitoring (CGM). Het succesvolle gebruik van CGM-technologie in de dagelijkse klinische praktijk blijft echter relatief laag. Dit kan deels te wijten zijn aan het gebrek aan duidelijke en breed gedragen glykemische doelen voor zowel onderzoek als in de klinisch praktijk.

Hoewel er aanbevelingen voor het gebruik van CGM zijn geformuleerd in drie afzonderlijke peer-reviewed artikelen, ontbrak het aan formele ‘guidance’ van internationale diabetes associaties.

In februari 2019 tijdens het ‘Advanced Technologies & Treatments for Diabetes (ATTD) congres’ heeft een internationaal panel van artsen, onderzoekers en patiënten met diabetes een consensus document gepresenteerd voor Time-in-Range targets bij gebruik van CGM. Op basis van die aanbevelingen heeft de werkgroep een manuscript gepubliceerd wat gisteren op de ADA is gepresenteerd.

Klik hier voor de publicatie in Diabetes Care.

 

Wellicht vindt u dit ook interessant

Plaats een reactie

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Patiëntvoorbeelden m.b.t. vergoeding

Voeg je koptekst hier toe

Vergoeding diabetesmiddelen

Apothekersinstructies:

Er zijn 2 soorten terugbetalingsregelingen:
* TBR: patiënt declareert online of per post of de apotheker declareert namens de patiënt online
** HEVO-Consult: patiënt betaalt kosten eerst zelf en stuurt declaratie naar HEVO-Consult