Update ADA Standards of Medical Care in Diabetes

Nieuwe afspraken rond de Time in Range-waarden met CGM en goedkeuring voor het gebruik van GLP-1 receptor agonist liraglutide bij kinderen vanaf 10 jaar. Dat zijn de belangrijkste punten in de update van de Standards of Medical Care in Diabetes die de ADA recent heeft doorgevoerd.

  • In sectie 6 en 7 is zijn nieuwe tabellen opgenomen voor de Time in Range met CGM. Doel hiervan is de standaardisatie in de klinische praktijk.
  • Naar aanleiding van de resultaten van de REWIND-studie (Researching Cardiovascular Events With a Weekly Incretin in Diabetes) zijn sectie 9 en 10 herzien. Uit deze studie bleek dat dulaglutide het risico verlaagt op cardiovasculaire mortaliteit, niet-fataal myocard infarct en niet-fatale beroerte bij volwassenen met type 2 diabetes. Ook waren er macrovasculaire voordelen met dulaglutide.
  • De FDA heeft liraglutide goedgekeurd voor kinderen vanaf 10 jaar met type 2 diabetes. Dit is opgenomen in sectie 13. Het is de eerste keer dat een ander middel dan insuline goedgekeurd is voor behandeling van kinderen met type 2 diabetes.

Het persbericht is hier te downloaden.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Plaats een reactie

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Patiëntvoorbeelden m.b.t. vergoeding

Voeg je koptekst hier toe

Vergoeding diabetesmiddelen

Apothekersinstructies:

Er zijn 2 soorten terugbetalingsregelingen:
* TBR: patiënt declareert online of per post of de apotheker declareert namens de patiënt online
** HEVO-Consult: patiënt betaalt kosten eerst zelf en stuurt declaratie naar HEVO-Consult