NDF Zorgstandaard diabetes onder de loep

De zorg voor mensen met diabetes is op allerlei vlakken sterk in ontwikkeling. Met name de transitie richting persoonsgerichte diabeteszorg is opvallend. Om op deze ontwikkelingen in te spelen vindt de Nederlandse Diabetes Federatie de tijd rijp om de NDF Zorgstandaard diabetes onder de loep te nemen. Deze standaard ligt aan de basis van het succes van de Nederlandse multidisciplinaire diabeteszorg. Het doel is om eind dit jaar helder te hebben hoe deze vernieuwde NDF zorgstandaard diabetes eruit moet komen te zien.

De Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) ziet het als belangrijke kerntaak om, als koepel van het veld, een bepalende rol te spelen waar het gaat om het vaststellen en veiligstellen van de kwaliteit van de diabeteszorg in ons land. Ontwikkelingen op het terrein van e-health, innovatieve middelen, kwaliteitsstandaarden en de beweging naar persoonsgerichte zorg vragen om een update van de NDF Zorgstandaard diabetes, zodat die kwaliteit gewaarborgd blijft. De standaard, inclusief addenda en onderliggende richtlijnen, heeft bijgedragen aan de uniformering van de zorg en daarmee aan een ‘gegarandeerde’ hoge kwaliteit, overal in het land. Maar de standaard heeft ook een keerzijde: namelijk dat die kan leiden tot standaard zorg.

Heeft u zelf ideeën over hoe de Zorgstandaard volgens u een aanpassing verdient? Dan kunt u via deze link uw commentaar invoeren.

Klik hier om verder te lezen op de website van de NDF

Wellicht vindt u dit ook interessant

Plaats een reactie

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Patiëntvoorbeelden m.b.t. vergoeding

Voeg je koptekst hier toe

Vergoeding diabetesmiddelen

Apothekersinstructies:

Er zijn 2 soorten terugbetalingsregelingen:
* TBR: patiënt declareert online of per post of de apotheker declareert namens de patiënt online
** HEVO-Consult: patiënt betaalt kosten eerst zelf en stuurt declaratie naar HEVO-Consult