Nationale Diabetes Dag 2018

Actueel en divers programma

Eens in de twee jaar komt alles en iedereen rondom diabetes samen tijdens de Nationale Diabetes Dag. NDD2018 staat aangekondigd voor 16 maart in De Rijtuigenloods in Amersfoort. De inschrijving is geopend.

Diabetes in al z’n dimensies
Het congres, met in 2016 zo’n 700 deelnemers, wordt georganiseerd door de Nederlandse Diabetes Federatie, de koepel die mensen met diabetes, zorgverleners en onderzoekers verbindt. De lidorganisaties*) zijn actief betrokken bij de totstandkoming van het programma. Dat resulteert in een divers en actueel aanbod van ruim 25 sessies.

De themalijnen voor NDD2018 zijn: Innovatie, wetenschap en technologie; Diabeteszorg op maat; Diabetes, veel om het lijf (en aan het hoofd); Leefstijl – zorg en gezondheid; Capita selecta. De themalijnen en sessies zijn te vinden op de website nationalediabetesdag.nl. Daar is de verdere invulling van de sessies te volgen en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de NDD nieuwsbrief.

Open DiHAG Expertmeeting
Tijdens NDD2018 organiseert de Diabetes Huisartsen Advies Groep (DiHAG) een unieke, open Expertmeeting waarvoor behalve diabeteskaderartsen ook deelnemende zorgverleners worden uitgenodigd. Tijdens een dubbele sessie staat de vraag centraal: Wat doet voeding (ertoe)?

Speakerscorner: informeel napraten
Ook nieuw tijdens NDD2018 is de speakerscorner. Het idee speelt in op de vaak gehoorde behoefte van deelnemers om nog even informeel te kunnen napraten met sprekers. Tijdens het congres komend voorjaar blijven sprekers nog even hangen in de speciale Speakerscorner op de beursvloer.

NDF Professor Lambertsprijs
Op 16 maart 2018 wordt ook de eerste NDF Professor Lambertsprijs uitgereikt. 5000 euro voor een initiatief dat het verschil maakt voor mensen met diabetes. Meedingen: meer informatie op de website www.nationalediabetesdag.nl.

*) NDF Lidorganisaties:
Diabetes Fonds, Diabetesvereniging Nederland, Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP), Nederlandsche Internisten Vereeniging (NIV), Nederlandse Vereniging van Diëtisten – DNO, Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP), Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK), NHG – Diabetes Huisartsen Advies Groep (DiHAG), V&VN Diabeteszorg.

De NDF organiseert het NDD congres in samenwerking met Springer Healthcare

www.nationalediabetesdag.nl

Wellicht vindt u dit ook interessant

Plaats een reactie

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Patiëntvoorbeelden m.b.t. vergoeding

Voeg je koptekst hier toe

Vergoeding diabetesmiddelen

Apothekersinstructies:

Er zijn 2 soorten terugbetalingsregelingen:
* TBR: patiënt declareert online of per post of de apotheker declareert namens de patiënt online
** HEVO-Consult: patiënt betaalt kosten eerst zelf en stuurt declaratie naar HEVO-Consult