Interactieve webpagina Differentiaal Diagnose Diabetes: systematisch overzicht van (sub)typen diabetes

De NDF expertgroep Diabetes type anders publiceert vandaag de interactieve webpagina Differentiaal Diagnose Diabetes met een systematisch overzicht van verschillende (sub)typen diabetes. Elk type kan worden aangeklikt voor bondige informatie over kenmerken, diagnostiek, epidemiologie en extra aandachtspunten bij behandeling. 

Veel meer dan DM1 en DM2
De expertgroep, die verbonden is aan de NDF Toolkit, zet zich ervoor in dat in de spreekkamer van poli of praktijk er structureel aandacht komt voor het herkennen van minder gangbare typen diabetes. Voorzitter dr. Mariëlle Schroijen: ‘Dat is nodig want het is belangrijk dat mensen met diabetes de juiste diagnose krijgen met passende behandeling die daarbij hoort.’

Webpagina en poster
‘Het overzicht is ook als pdf beschikbaar. Eigenlijk zou ik alle collega diabeteszorgverleners willen adviseren: print er een poster van, als een permanente reminder dat diabetes meer kan zijn dan type 1 of 2. Het kan helpen om alert te zijn op wanneer je een andere diagnose zou moeten overwegen.’

Campagne Erfelijke diabetes
De expertgroep vindt het een mooi moment om de DDD-webpagina nu te publiceren, omdat het goed aansluit bij de huidige social media campagne van het Diabetes Fonds over erfelijke diabetes, met meer specifiek aandacht voor MODY, neonatale diabetes en MIDD.

NDF Toolkit
DDD-webpagina en -poster zijn te vinden in de NDF Toolkit rubriek Diabetes type anders. De ontwikkeling is mede mogelijk gemaakt door Diabetes Fonds.

Het doel van de NDF Toolkit is om zorgverleners te ondersteunen met praktische tools en informatie om persoonsgerichte zorg en gezamenlijke besluitvorming handen en voeten te geven in de spreekkamer. De toolkit omvat inmiddels 17 rubrieken, 125+ producten en 15+ nascholingen en video’s en trok in 2022 20.000+ bezoekers die 25.000+ pagina’s bekeken en 13.000 keer een product downloaden.

Bron: Nederlandse Diabetes Federatie

Wellicht vindt u dit ook interessant

Plaats een reactie

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Patiëntvoorbeelden m.b.t. vergoeding

Voeg je koptekst hier toe

Vergoeding diabetesmiddelen

Apothekersinstructies:

Er zijn 2 soorten terugbetalingsregelingen:
* TBR: patiënt declareert online of per post of de apotheker declareert namens de patiënt online
** HEVO-Consult: patiënt betaalt kosten eerst zelf en stuurt declaratie naar HEVO-Consult