E-health week toont vooruitgang en vraagstukken

Welke stappen zijn er al gemaakt op het gebied van langer thuiswonen voor ouderen? Wat zijn de kansen én risico’s van het inzetten van kunstmatige intelligentie in de zorg? En hoe kunnen e-healthtechnologieën worden ingezet bij bijvoorbeeld dementie, geboortezorg, preventie en langer gezond blijven? Deze en nog veel meer onderwerpen komen deze week aan de orde in de de e-healthweek. 

Platform voor de InformatieSamenleving en een aantal hoofdpartners organiseren deze week voor de derde keer de e-healthweek: een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Samen met partners willen zij door heel Nederland zoveel mogelijk mensen met e-health in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren.

Klik hier om meer te lezen over de e-healthweek.

Zorg van Nu

Het Ministerie van Volksgezondheid gebruikt de e-healthweek om Zorg van Nu onder de aandacht te brengen. Zorg van Nu geeft een overzicht van beschikbare digitale toepassingen, handige hulpmiddelen en nieuwe technieken. Er zijn vele sprekende voorbeelden die u kunnen bij het adviseren van uw patiënten. Zorg van Nu laat bestaande (digitale) oplossingen zien, maar ook hulpmiddelen waarvan je misschien niet weet dat ze er zijn of hoe je ze moet gebruiken.

Klik hier voor een aantal handige digitale toepassingen binnen de diabeteszorg.

Bron: Zorg van Nu

 

Wellicht vindt u dit ook interessant

Plaats een reactie

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Patiëntvoorbeelden m.b.t. vergoeding

Voeg je koptekst hier toe

Vergoeding diabetesmiddelen

Apothekersinstructies:

Er zijn 2 soorten terugbetalingsregelingen:
* TBR: patiënt declareert online of per post of de apotheker declareert namens de patiënt online
** HEVO-Consult: patiënt betaalt kosten eerst zelf en stuurt declaratie naar HEVO-Consult