Jaarupdate Vasculaire Geneeskunde en Diabetes

De 4e editie van de ‘Jaarupdate Vasculaire Geneeskunde en Diabetes 2018 brengt de belangrijkste publicaties en hun klinische implicaties’. Het congres vindt plaats op vrijdag 16 november 2018 in het Van der Valk Hotel Veenendaal en is bedoeld voor internisten, arts-assistenten interne geneeskunde, kaderartsen hart- en vaatziekten, kaderartsen diabetes en specifiek geïnteresseerde huisartsen.

http://www.healthinvestment.nl/jaarupdate-vasculaire-geneeskunde-en-diabetes/

Meet the Expert: Ele Ferrannini

Van maandag 26 tot en met woensdag 28 november is Prof. dr. Ele Ferrannini in Nederland. In deze Meet the Expert tour bespreekt hij o.a. de relevantie van cardiovasculaire uitkomsten uit klinische trials.

Sessies:
Maandag 26 november, 19:00-21:00, Den Haag
Dinsdag 27 november, 12:00-13:30, Nijmegen
Dinsdag 27 november, 19:00-21:00, Thorn
Woensdag 28 november, 12:00-13:30, Utrecht
Woensdag 28 november, 17:00-19:00, Amsterdam

https://www.meet-the-expert.nl/

Diabetes anno nu (en morgen)

Diabetes anno nu (en morgen)
Wat heeft het afgelopen jaar ons gebracht?

28 november 2018, Paterswolde

Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de belangrijkste ontwikkelingen voor de alledaagse diabeteszorg. Zo komt hoogleraar diabetologie Guy Rutten uitleggen wat de mogelijkheden zijn van het jaargesprek als opvolger van de gebruikelijke jaarcontrole. Ook is er aandacht voor de consequenties van de nieuwe NHG-Standaard, wanneer kies je nou voor welk middel, hoe kun je effectief communiceren met laaggeletterden en er is aandacht voor cardiovasculair risicomanagement.

https://www.scem.nl/evenement/1519-diabetes-anno-nu-en-morgen.html

Annual Dutch Diabetes Research Meeting

28 november - 29 november 2018
Hotel de Bilderberg, Oosterbeek

De Annual Dutch Diabetes Research Meeting (ADDRM) is hét jaarlijkse congres op het gebied van diabetes mellitus georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Diabetes Onderzoek (NVDO).

Naast klinische sessies zijn er wetenschappelijke sessies, waarin de deelnemer kennis neemt van de nieuwste inzichten betreffende de (patho)fysiologie, epidemiologie en klinische behandeling van diabetes mellitus en daaraan gerelateerde aandoendingen.
http://www.addrm.nl

Expert meeting: Cardiovasculair risicomanagement bij diabetes en verhoogd risico op HVZ

CVRM bij patiënten met diabetes en verhoogd risico op hart- en vaatziekten moet in een multidisciplinair overleg plaatsvinden, waarbij 1e en 2e lijn samen de behandeldoelen afspreken. Internist, cardioloog, huisarts en diabetesverpleegkundige behandelen met zijn allen dezelfde patiënt. Zij moeten samen keuzes gaan maken, inschatten wat het hoogste risico is. Regionale internisten bespreken met u:
- Nieuwe opties om HVZ te voorkomen bij diabetes
- Wie behandelt de diabetes bij een diabetespatiënt, die een hartinfarct heeft gekregen?
- Wanneer gaat deze patiënt weer terug naar de huisarts?
- Moet bij elke patiënt met diabetes én HVZ de LDL streefwaarde lager zijn dan 1,8?

https://www.scem.nl/agenda.html

Langerhans cursus 'Nieuwe NHG Standaard DM type 2'

In juni zal de nieuwe NHG Standaard Diabetes Mellitus type 2 gepubliceerd worden.

De stappen in de behandeling zijn gewijzigd, en nieuwe therapieën zijn aan het behandelarsenaal toegevoegd. Om die ontwikkelingen mee te kunnen nemen in de behandeling van uw type 2 patiënten, heeft Langerhans in samenwerking met de Diabetes Huisartsen Adviesgroep (DiHAG) een nascholing ontwikkeld. In deze ongesponsorde nascholing voor huisarts en POH vormt casuïstiek de basis, en zal op een interactieve manier wetenschap en praktijk met elkaar verbonden worden.

http://www.diabetes2.nl/nl/onderwijs/nieuwe_nhg_standaard_dm_type_2_/home.html

15e Langerhanssymposium

Het Langerhanssymposium heeft in 2019 als thema:
Alles hangt met elkaar samen
Data: dinsdag 18 juni en donderdag 20 juni 2019

http://www.diabetes2.nl/nl/onderwijs.html