Positieve resultaten empagliflozine bij patiƫnten met chronisch hartfalen met verminderde ejectiefractie

Boehringer Ingelheim heeft vandaag positieve resultaten bekendgemaakt van EMPEROR-Reduced, een fase III onderzoek bij volwassenen met hartfalen met verminderde ejectiefractie, zowel met als zonder diabetes. EMPEROR-Reduced voldeed aan de primaire uitkomstmaat van het onderzoek en heeft superioriteit laten zien voor empagliflozine (10 mg) versus placebo wat betreft vermindering van het risico voor de samengestelde parameter van cardiovasculair overlijden of ziekenhuisopname vanwege hartfalen bij toevoeging aan de standaardzorg. Globaal genomen komt het veiligheidsprofiel overeen met het bekende veiligheidsprofiel van empagliflozine.

De EMPEROR (EMPagliflozin outcomE tRial in patients with chrOnic heaRt failure)-onderzoeken naar chronisch hartfalen zijn twee gerandomiseerde, dubbelblinde fase III onderzoeken waarin empagliflozine eenmaal daags versus placebo wordt onderzocht bij volwassenen met chronisch hartfalen met behouden of verminderde ejectiefractie, zowel met als zonder diabetes, die de op dit moment geldende standaardzorg krijgen.

EMPEROR-Reduced [NCT03057977]: beoordeelde de veiligheid en werkzaamheid van empagliflozine bij patiƫnten met chronische hartfalen met verminderde ejectiefractie (HFrEF).

  • Primaire uitkomstmaat: tijd tot het eerste voorval bestaande uit beoordeeld cardiovasculair overlijden of beoordeelde ziekenhuisopname vanwege hartfalen

De volledige resultaten van het EMPEROR-Reduced-onderzoek worden op 29 augustus 2020 gepresenteerd tijdens een hot line sessie op het congres van de European Society of Cardiology (ESC) en registratieaanvragen zijn voor 2020 gepland.

Bron: persbericht Boehringer Ingelheim

Wellicht vindt u dit ook interessant

Plaats een reactie

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Patiƫntvoorbeelden m.b.t. vergoeding

Voeg je koptekst hier toe

Vergoeding diabetesmiddelen

Apothekersinstructies:

Er zijn 2 soorten terugbetalingsregelingen:
* TBR: patiƫnt declareert online of per post of de apotheker declareert namens de patiƫnt online
** HEVO-Consult: patiƫnt betaalt kosten eerst zelf en stuurt declaratie naar HEVO-Consult