Patiënttevredenheid met nieuw insuline-patchpompsysteem bij mensen met DM1 die CSII en een CGM- of FGM-systeem gebruiken

Het bereiken en handhaven van glucosewaarden zo dicht mogelijk bij die van mensen die geen diabetes hebben, helpt bij het voorkomen van langetermijncomplicaties bij type 1-diabetes (T1D). Het bereiken van een goede glucoseregulatie is echter een uitdaging en nog steeds moeilijk te bereiken voor meer dan de helft van de patiënten. Technologie kan hierbij helpen. Zo kan behandeling met continue subcutane insuline-infusie (CSII) in combinatie met continue glucosemonitoring (CGM) tot verbeterde glykemische controle en vermindering van diabetescomplicaties leiden, alsook de kwaliteit van leven verbeteren. Een nadeel van de huidige CSII-pompen is hun formaat en de benodigde slangetjes, waardoor het comfort en de kwaliteit van leven voor nog veel mensen wordt beperkt.

Patchpompen zijn insulinetoedieningssystemen die worden gekenmerkt door kleinere afmetingen en de afwezigheid van slangen. Dergelijke voordelen komen tegemoet aan de voorkeur van veel patiënten. Vanuit een technisch perspectief kunnen ze alle functies voor insulinetoediening bieden vergeleken met conventionele toedieningssystemen voor insulinepompen.

Klik hier voor het volledige artikel in het NTD

Wellicht vindt u dit ook interessant

Plaats een reactie

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Patiëntvoorbeelden m.b.t. vergoeding

Voeg je koptekst hier toe

Vergoeding diabetesmiddelen

Apothekersinstructies:

Er zijn 2 soorten terugbetalingsregelingen:
* TBR: patiënt declareert online of per post of de apotheker declareert namens de patiënt online
** HEVO-Consult: patiënt betaalt kosten eerst zelf en stuurt declaratie naar HEVO-Consult