Diabetes Fonds geeft 67.500 euro aan goede diabetes ideeën

Twee winnaars ‘Het Beste Diabetesidee’

Twee winnaars krijgen dit jaar een subsidie van Het Diabetes Fonds om hun idee, dat moet helpen het leven met diabetes makkelijker te maken, in de praktijk te brengen. De winnende ideeën van ‘Het Beste Diabetesidee’ zijn een boek voor kinderen die een ouder met diabetes hebben en een app die mensen coacht om leefstijl aan te passen.

Diabetes is een voltijdbaan met de patiënt als topmanager. Rens Vandeberg, Hoofd Kennis & Innovatie bij het Diabetes Fonds: ‘Vaak bedenken mensen zelf handige en leuke oplossingen voor hun problemen. Het Diabetes Fonds wil dat deze ideeën daadwerkelijk worden uitgevoerd. Daarom stelt het Diabetes Fonds financiering beschikbaar om de beste diabetesideeën in de praktijk te brengen. Per idee kon 5.000 tot 50.000 euro worden aangevraagd. De twee winnaars bewijzen de creatieve kracht van mensen die elke dag hun diabetes moeten managen.’

Kinderboek over mama of papa diabetes

Hoe leg je je kind uit wat diabetes is? Wat moeten kinderen doen als mama een hypo of hyper heeft? Waarom prikt papa zich regelmatig? Door het winnen van ‘Het Beste Diabetesidee’ gaan Willeke Mulder uit Wagenborgen en Ansje Bootsma uit Groningen een kinderboek over dit onderwerp schrijven. Beiden zijn moeder en hebben diabetes. In het boek wordt eenvoudig en helder uitgelegd wat diabetes is en wat erbij komt kijken. Het is een voorleesboek voor jongere kinderen en kinderen vanaf acht jaar kunnen het zelf lezen. De illustraties in het boek worden gemaakt door Andrea Kruis.

Diabetes coach Diameter

Mensen met diabetes type 2 krijgen vaak te horen dat zij hun leefstijl moeten aanpassen. Maar dat is best ingewikkeld. Vooral als je niet weet wat je precies moet aanpassen. Daarom wil Goos Laverman van Ziekenhuisgroep Twente een app maken die daarbij coacht. Deze app meet onder meer bloedsuiker, lichaamsbeweging, hartslag, voeding en insulinegevoeligheid. Zo zie je gelijk wat beweging of voeding met de bloedsuiker doet en helpt de app om gezonde keuzes te maken.

 

_____________________________Einde persbericht ________________________

Over Diabetes Fonds
Het Diabetes Fonds vindt dat iedereen een gezond leven verdient, zonder diabetes en de complicaties ervan. Het Diabetes Fonds wil Nederland gezonder maken en diabetes genezen. Enerzijds door wetenschappelijk onderzoek te financieren naar betere behandelingen, genezing en complicaties van diabetes type 1 en type 2. Anderzijds door de gezonde keuze makkelijker te maken. Het Diabetes Fonds focust zich de komende jaren op vermindering van de suikerinname met een derde en samenwerking met werkgevers en partners om werkend Nederland minder te laten zitten.

 

 

Wellicht vindt u dit ook interessant

Plaats een reactie

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Agenda

Patiëntvoorbeelden m.b.t. vergoeding

Voeg je koptekst hier toe

Vergoeding diabetesmiddelen

Apothekersinstructies:

Er zijn 2 soorten terugbetalingsregelingen:
* TBR: patiënt declareert online of per post of de apotheker declareert namens de patiënt online
** HEVO-Consult: patiënt betaalt kosten eerst zelf en stuurt declaratie naar HEVO-Consult